REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční nádivka z trojího masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nádivka z uzeného a vepřového masa, telecí hrudi a drůbežích drobů.


Ingredience:
200 guzeného masa (krkovička, bůček)
200 gvepřového masa (krkovička, bůček, apod.)
100 gtelecí hrudi
100 gdrůbežích drobů
400 grohlíků z předešlého dne
100 mlmléka
6 ksvajec
1 kssvazku jarní cibulky
2 lžícesekané čerstvé petrželky
mletý pepř
sůl
máslo na vymazání

Postup:

1. Uzené maso, vepřové maso, telecí hrudi a droby dáme do hrnce s vodou a uvaříme doměkka
2. Potom vše nakrájíme na malé kousky
3. Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme trochou vývaru a necháme nasáknout
4. Z vajíček oddělíme žloutky od bílků, žloutky rozmícháme v mléce, z bílků ušleháme tuhý sníh
5. Zvlhlé rohlíky smícháme s masem, přidáme na menší kousky nakrájenou cibulku, nadrobno nasekanou petrželku, žloutky, mletý pepř, sůl a vše dobře promícháme
6. Nakonec do směsi zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
7. Do máslem vymazaného pekáčku dáme nádivku a pečeme při teplotě 165 °C asi 35 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy