Sladký dezert z mouky, vajec a dalších ingrediencí, potřené polevou, ozdobené barevnými bonbony ve tvaru vajíček.
Ingredience:
250 g | polohrubé mouky + 2 lžíce |
250 g | marcipánu |
200 g | kandovaných třešní |
180 g | hnědého cukru |
2 lžíce | pomerančové šťávy |
1/2 lžičky | mandlové esence |
1/2 balíčku | prášku do pečiva |
5 ks | vajec |
1 ks | másla |
nastrouhaná kůra z 1 pomeranče | |
Na polevu: | |
100 g | moučkového cukru |
1 lžíce + 1 lžička | vody |
Na ozdobení: | |
bonbony ve tvaru vajíček |
Postup:
1. Změklé máslo utřeme s hnědým cukrem do pěny, postupně přidáme vejce, prosátou polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva, nastrouhanou pomerančovou kůru i šťávu, mandlovou esenci a vymícháme jemné těsto
2. Kandované třešně smícháme s 2 lžícemi polohrubé mouky, marcipán nastrouháme na hrubém struhadle a společně s obalenými třešněmi vpracujeme do těsta
3. Muffinový plech vyložíme papírovými košíčky, do každého nalijeme těsto asi centimetr pod okraj, dáme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme ve dvou dávkách dozlatova (20-25 minut)
4. Těsto, které zůstane po první dávce, už nepromícháváme a upečené muffiny vyjmeme z plechu, necháme na mřížce vychladnout
5. Moučkový cukr smícháme s 1 lžící a 1 lžičkou vody na nepříliš tekutou polevu, potřeme jí muffiny a posázíme je barevnými bonbony ve tvaru vajíček.