REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční muffiny se zajíčky z marcipánu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Voňavé muffiny ozdobené máslovým krémem a zajíčky z marcipánu.


Ingredience:
250 gpolohrubé mouky + 2 lžíce
250 gmarcipánu
200 gkandovaného ovoce
180 gtmavého cukru
2 lžícepomerančové šťávy
1/2 sáčkuprášku do pečiva
5 ksvajec
1 ksmásla
nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
Na máslový krém:
200 gmásla (klasik)
200 gmoučkového cukru
3 lžícehladké mouky
1/4 lmléka
1 kssáčku vanilkového cukru
1 ksžloutku
Na barevné marcipánové zajíčky:
100 gmoučkového cukru
100 gmandlí
kousek bílku
potravinářské barvivo

Postup:

1. Změklé máslo utřeme s hnědým cukrem do pěny, postupně přidáme vejce, prosátou polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva, nastrouhanou pomerančovou kůru i šťávu, mandlovou esenci a vymícháme jemné těsto
2. Kandované ovoce smícháme s 2 lžícemi polohrubé mouky, marcipán nastrouháme na hrubém struhadle a společně s obaleným ovocem vpracujeme do těsta
3. Muffinový plech vyložíme papírovými košíčky, do každého nalijeme těsto asi centimetr pod okraj, dáme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme ve dvou dávkách dozlatova (20-25 minut)
4. Těsto, které zůstane po první dávce, už nepromícháváme a upečené muffiny vyjmeme z plechu, necháme na mřížce vychladnout
5. Povrch muffin potřeme máslovým krémem a ozdobíme zajíčky z marcipánu, které si sami vymodelujeme z marcipánu obarveného potravinářským barvivem. Příprava máslového krému:
1. Uvaříme kaši z mléka, do kterého zamícháme tři lžíce mouky a vše provaříme za stálého míchání, cca 3 minuty, necháme vychladnout
2. Do mísy vložíme ostatní ingredience (máslo, cukr, žloutek, vanilkový cukr) a šlehačem vyšleháme do krému (aby se kaše nesežmolkovala, musíte dbát na to, abyste důkladně a nepřetržitě míchali kaší při její přípravě!)
3. Do mísy s krémem postupně zašleháme dříve uvařenou kaši. Příprava marcipánové hmoty na zajíčky:
1. Spařené a oloupané mandle na jemno nastrouháme
2. Přidáme prosetý cukr, napěněný bílek a třeme až vznikne hladká a vláčná hmota
3. Je-li příliš řídká, přidáme cukr, v opačném případě ještě kousek bílku
4. Hmotu si dle potřeby přibarvíme potravinářským barvivem.

Doporučení:

Pro méně zručné doporučujeme marcipánové zajíčky koupit již hotové, v obchodu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Odpalované těsto nemusí být strašák – s naším návodem ho zvládne i začátečník

Na tradičním věnečku, křupavém Paris-Brestu, Španělskem ovoněných churros, čokoládových éclairs nebo oblíbených větrnících si můžete pochutnat i v domácím prostředí. Stačí udělat první krok a naučit se, jak na odpalované těsto. Právě to tvoří základ všech jmenovaných zákusků. S profesionálními radami těsto zvládnete už napoprvé a rozšíříte si svůj osobní cukrářský repertoár o lahodné výrobky vrcholné cukrařiny.

číst dále ...

Červen ve znamení slovenských šéfkuchařů na TV Paprika

Oblíbená stanice TV Paprika si pro milovníky kuchařských show připravila červnový program nabitý skvělými relacemi o vaření. Program odstartuje už 7. června v 18:00 pořadem S šéfkuchařem okolo světa s Gabom Kocákom, dále hned v 18:30 vám do kuchyně vnese barevný nádech Mimi Šramová v nové kuchařské show Barevný svět s Mimi a v 19:00 se můžete těšit na pořad Pepeho zdravá kuchyně na TV Paprika.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Osvěžující nápoje, které vašim dnům dodají tu pravou šťávu

Rádi byste si během letních dnů dopřáli něco čerstvého a zároveň lahodného? Sáhněte po ovocných koktejlech! Jablka, maliny, borůvky, ale i špenát nebo mrkev – fantazii se meze nekladou. Můžete vybírat z ovoce i zeleniny nebo je mixovat společně. Představíme hned několik receptů, díky kterým se z vás stane král či královna koktejlů v letních dnech.

číst dále ...

Víno propůjčí pokrmům nezaměnitelnou chuť, vyzkoušejte vdolky, guláš nebo italské rizoto

Vaření za pomoci vína nemusí náležet jen šéfkuchařům luxusních restaurací. Víno pokrmy pozvedá a propůjčuje jim specifickou chuť, které bez jeho pomoci nedosáhnete. Připravte si doma tři pokrmy za použití vína, které vám dokážou, že obyčejné jídlo může chutnat úplně jinak, když se odhodláte odšpuntovat tu správnou láhev.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy