REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční muffiny se zajíčky z marcipánu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Voňavé muffiny ozdobené máslovým krémem a zajíčky z marcipánu.


Ingredience:
250 gpolohrubé mouky + 2 lžíce
250 gmarcipánu
200 gkandovaného ovoce
180 gtmavého cukru
2 lžícepomerančové šťávy
1/2 sáčkuprášku do pečiva
5 ksvajec
1 ksmásla
nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
Na máslový krém:
200 gmásla (klasik)
200 gmoučkového cukru
3 lžícehladké mouky
1/4 lmléka
1 kssáčku vanilkového cukru
1 ksžloutku
Na barevné marcipánové zajíčky:
100 gmoučkového cukru
100 gmandlí
kousek bílku
potravinářské barvivo

Postup:

1. Změklé máslo utřeme s hnědým cukrem do pěny, postupně přidáme vejce, prosátou polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva, nastrouhanou pomerančovou kůru i šťávu, mandlovou esenci a vymícháme jemné těsto
2. Kandované ovoce smícháme s 2 lžícemi polohrubé mouky, marcipán nastrouháme na hrubém struhadle a společně s obaleným ovocem vpracujeme do těsta
3. Muffinový plech vyložíme papírovými košíčky, do každého nalijeme těsto asi centimetr pod okraj, dáme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme ve dvou dávkách dozlatova (20-25 minut)
4. Těsto, které zůstane po první dávce, už nepromícháváme a upečené muffiny vyjmeme z plechu, necháme na mřížce vychladnout
5. Povrch muffin potřeme máslovým krémem a ozdobíme zajíčky z marcipánu, které si sami vymodelujeme z marcipánu obarveného potravinářským barvivem. Příprava máslového krému:
1. Uvaříme kaši z mléka, do kterého zamícháme tři lžíce mouky a vše provaříme za stálého míchání, cca 3 minuty, necháme vychladnout
2. Do mísy vložíme ostatní ingredience (máslo, cukr, žloutek, vanilkový cukr) a šlehačem vyšleháme do krému (aby se kaše nesežmolkovala, musíte dbát na to, abyste důkladně a nepřetržitě míchali kaší při její přípravě!)
3. Do mísy s krémem postupně zašleháme dříve uvařenou kaši. Příprava marcipánové hmoty na zajíčky:
1. Spařené a oloupané mandle na jemno nastrouháme
2. Přidáme prosetý cukr, napěněný bílek a třeme až vznikne hladká a vláčná hmota
3. Je-li příliš řídká, přidáme cukr, v opačném případě ještě kousek bílku
4. Hmotu si dle potřeby přibarvíme potravinářským barvivem.

Doporučení:

Pro méně zručné doporučujeme marcipánové zajíčky koupit již hotové, v obchodu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy