REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční králíček z perníkového těsta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dort z perníku ve tvaru králíka dozdobený barevnou cukrovou polevou jistě potěší malé koledníky!


Ingredience:
2 hrnkyhladké mouky
1 hrnekcukru krupice
1 hrnekmléka
1/2 hrnkuoleje
1 sáčekprášek do perníku
1 sáčekvanilkového cukru
8 lžickakaa
1 ksvejce
dvě stejné formy na dort
mouka na vysypání forem
Na dohotovení:
200 gmoučkového cukru
2 ksbílky
dvě kapky oleje
potravinářské barvivo (např. Breton)

Postup:

1. Do mísy postupně dáme hladkou mouku, cukr krupice, vlažné mléko, olej, vejce, prášek do perníku, vanilkový cukr a kakao
2. Všechny ingredience důkladně smícháme a vzniklé těsto vlijeme do dvou forem na kulaté dorty vysypané moukou
3. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut
4. Dortové korpusy necháme vychladnout, pak je opatrně vyklopíme a jeden rozkrájíme podle obrázku
5. Na pevné desce sestavíme králíka, jednotlivé díly k sobě můžeme slepit polevou
6. Nakonec králíka ozdobíme barevnou cukrářskou polevou dle fantazie.

Příprava barevné polevy na zdobení:
1. Cukr dvakrát prosejeme a utřeme s bílky a olejem
2. Bílkovou polevu obarvíme potravinářským barvivem (postupujeme podle návodu na obalu), tedy roztok si připravíme rozpuštěním prášku v malém množství vody, aby směs byla hodně koncentrovaná, polevu pak snadno obarvíme přidáním několika kapek připraveného roztoku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy