REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční hlavička II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tradiční velikonoční masová nádivka ochucená kromě jiného mladými kopřivami. Podává se teplá, jako hlavní chod, nebo studená, jako chutná svačinka spolu s pečivem a kyselou okurkou.


Ingredience:
250 guzeného vařeného masa
250 gpečené krkovice
100 gmásla
3 hrstimladých kopřiv
10 kshousek
6 ksvajec
6 ksstroužků česneku
2 ksmenší cibule
muškátový oříšek
strouhanka
vývar
pepř
sůl

Postup:

1. Rohlíky si nakrájíme, nasucho opečeme a pak je polijeme trochu vývarem
2. Na másle necháme zesklovatět cibuli, přidáme nahrubo pokrájené maso a spařené a nasekané kopřivy
3. Oddělíme žloutky od bílků, utřené žloutky s máslem vmícháme do pečiva spolu se směsí, dochutíme muškátem, pepřem, solí a česnekem, nakonec jemně vmícháme našlehané bílky, v případě potřeby zahustíme strouhankou
4. Pečeme ve vymazané formě vysypané strouhankou 45 minut a to ve středně vyhřáté troubě.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy