REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční beránek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další recept na pečeného beránka ozdobeného moučkovým cukrem.


Ingredience:
Rozpis na 1 kus:
400 gcukru krupice
350 gpolohrubé mouky
200 gmásla
50 grozinek
250 mlmléka
1 baleníprášku do pečiva
1 balenívanilkového cukru
2 lžícekandovaného ovoce
1 lžícenasekaných ořechů
1 lžičkacitronové kůry
4 ksvejce
strouhanka na vysypání formy
tuk na vymazání formy
Na ozdobu:
moučkový cukr
rozpuštěná čokoláda
bílek

Postup:

1. Změklé máslo utřeme s vanilkovým i krupicovým cukrem, postupně přimícháme mouku, prášek do pečiva a vejce, přilijeme mléko a vypracujeme hladké těsto
2. Přisypeme nasekané ořechy, rozinky, kandované ovoce a citronovou kůru, těsto promícháme a vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy na beránka
3. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečme asi 60 minut
4. Vychladlého beránka posypeme moučkovým cukrem, oči a nos vytvoříme pomocí čokolády nebo rozinek, které přilepíme bílkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy