V troubě, ve formě na beránka, upečený velikonoční beránek, podle tohoto receptu, v bio kvalitě. Těsto připravené z celozrnné špaldové mouky, mléka, vajec, medu, rostlinného oleje a prášku do pečiva.
Ingredience:
350 g | bio celozrnné špaldové mouky |
300 ml | bio mléka |
10 ml | bio rostlinného oleje |
6 ks | bio vajec |
6 lžic | bio medu |
2 lžičky | bio prášku do pečiva |
formu na beránka | |
tuk na vymazání formy, mouka na vysypání |
Postup:
- Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh. Ve větší míse prosejte mouku a smíchejte ji s práškem do pečiva. V menší misce si připravte žloutky a smíchejte je s medem do pěny.
- Tuto směs následně přidejte do větší mísy. Vše důkladně promíchejte a poté přidejte mléko a olej. Opět vše promíchejte a do vzniklé směsi po lžičkách lehce vmíchejte sníh.
- Vše zapracujte do těsta, které vložte do vymazané a vysypané formy na beránka.
- Pečte na 170 stupňů asi jednu hodinu. Na závěr můžete beránka posypat cukrem a ozdobit mašlí.
Recept k článku: Připravte si velikonoční menu podle tradic a objevte nové recepty