REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční beránek z pudinku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept podle Ládi Hrušky z TV Nova na velikonočního beránka upečeného z mouky, pudinkového prášku, sněhu z bílků a dalších ingrediencí.


Ingredience:
1 vrchovatý hrnekmoučkového cukru
3/4 hrnkupolohrubé mouky
1 sáčekvanilkového pudinku
1 sáčekvanilkového cukru
5 lžichorké vody
5 lžicoleje
1 lžičkaprášku do pečiva
3 ksvejce
kůra z 1 ks citronu
kakao
špetka soli
forma na beránka, tuk na vymazání a mouka na vysypání formy

Postup:

1. Oddělíme bílky od žloutků
2. Utřeme 3 ks žloutky spolu s moučkovým a vanilkovým cukrem
3. Přidáme olej a horkou vodu, směs vyšleháme do pěny
4. K pěně nasypeme mouku, prášek do pečiva, pudinkový prášek a citronovou kůru
5. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který pak vmícháme do těsta, promícháme, aby se netvořily hrudky
6. Polovinu těsta přelijeme do jiné mísy a ochutíme 1-2 lžícemi kakaa 7. Do formy vymazané tukem a vysypané moukou nalijeme postupně obě těsta, opatrně jemně zamícháme
8. Pečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C asi 40 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy