REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční beránek na slano

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve formě na velikonočního beránka upečený beránek z uzeného masa, mouky, cibule, vajec a dalších dobrot, zdobený sýrovým krémem, olivami, červenou paprikou a pažitkou.


Ingredience:
Na těsto:
1 hrnekpolohrubé mouky
1 hrnekhladké mouky
120 guzeného masa
100 gmásla
280 mlmléka
50 mlslunečnicového oleje
3 ksvejce
1 sáčekprášek do pečiva
2 lžícesušené cibule
kousek pórku
mletý pepř
sůl
Na sýrový krém:
250 gmásla
150 gsmetanového taveného sýra
2-3 ksstroužky česneku
sůl
Ostatní:
forma na beránka
sádlo na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy
olivy, kousek červené papriky a pažitka na dozdobení

Postup:

1. Do větší mísy vyklepneme celá vejce, přidáme mléko, rozpuštěné vlažné máslo a olej, směs osolíme, opepříme a metličkou důkladně rozšleháme
2. Přisypeme obě mouky smíchané s práškem do pečiva a vařečkou vymícháme hladké těsto
3. Nakonec do hmoty zapracujeme na drobné kousky pokrájené maso, pórek a cibuli
4. Těsto nalijeme do sádlem vymazané a hrubou moukou vysypané formy
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C tak 50 minut, až těsto pěkně zezlátne
6. Upečeného beránka necháme ve formě 10 minut odpočinout a mírně prochladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme úplně vychladnout
7. Připravíme si sýrovou hmotu na ozdobená beránka; sýr smícháme s povoleným máslem, přidáme prolisované stroužky česneku, sůl, vyšleháme vyšleháme hladký krém, kterým celého beránka potřeme
8. Nakonec z oliv vytvoříme oči, z červené papriky mašli, do tlamky vložíme svazek stébel pažitky, jako že beránek žvýká.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy