REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční beránek na slano

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve formě na velikonočního beránka upečený beránek z uzeného masa, mouky, cibule, vajec a dalších dobrot, zdobený sýrovým krémem, olivami, červenou paprikou a pažitkou.


Ingredience:
Na těsto:
1 hrnekpolohrubé mouky
1 hrnekhladké mouky
120 guzeného masa
100 gmásla
280 mlmléka
50 mlslunečnicového oleje
3 ksvejce
1 sáčekprášek do pečiva
2 lžícesušené cibule
kousek pórku
mletý pepř
sůl
Na sýrový krém:
250 gmásla
150 gsmetanového taveného sýra
2-3 ksstroužky česneku
sůl
Ostatní:
forma na beránka
sádlo na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy
olivy, kousek červené papriky a pažitka na dozdobení

Postup:

1. Do větší mísy vyklepneme celá vejce, přidáme mléko, rozpuštěné vlažné máslo a olej, směs osolíme, opepříme a metličkou důkladně rozšleháme
2. Přisypeme obě mouky smíchané s práškem do pečiva a vařečkou vymícháme hladké těsto
3. Nakonec do hmoty zapracujeme na drobné kousky pokrájené maso, pórek a cibuli
4. Těsto nalijeme do sádlem vymazané a hrubou moukou vysypané formy
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C tak 50 minut, až těsto pěkně zezlátne
6. Upečeného beránka necháme ve formě 10 minut odpočinout a mírně prochladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme úplně vychladnout
7. Připravíme si sýrovou hmotu na ozdobená beránka; sýr smícháme s povoleným máslem, přidáme prolisované stroužky česneku, sůl, vyšleháme vyšleháme hladký krém, kterým celého beránka potřeme
8. Nakonec z oliv vytvoříme oči, z červené papriky mašli, do tlamky vložíme svazek stébel pažitky, jako že beránek žvýká.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Upečte si doma Halloween

Zpestřete si podzim oslavou Halloweena. Přinášíme vám čtyři lahodné duchařské dobroty, na kterých si pochutnají malá i velká strašidla.

číst dále ...

Lokální suroviny, perfektní maso a vůně severních moří. Bageterie Boulevard připravila nové Dánské Chef menu a novinku v podobě degustačního menu

Bageterie Boulevard uvádí nové Chef menu, tradičně připravené ve spolupráci se světovým šéfkuchařem. Tentokrát představuje vybrané pokrmy z dánské kuchyně, které pro Bageterii připravil skandinávský šéfkuchař Lars Sjöstrand. Zákazníci mohou vybírat ze tří nových dánských baget a polévky. Atraktivní novinkou je pak degustační menu, které umožňuje zvolit si dvě rozdílné příchutě baget. V rámci řady Balanced calories nabídne Bageterie i dánskou obdobu chlebíčku a wrap plný typicky dánských surovin.

číst dále ...

Boj proti angíně? 6 rad, jak může pomoci i příroda

Zánět krčních mandlí (angínu), určitě nepodceňujte. Společně s odborníky přinášíme 6 rad, jak podpořit funkci imunitního systému v boji s nemocí nebo zasáhnout rovnou preventivně. Jak už třeba odpočinkem, vyvarováním se některých alergenů či úpravou jídelníčku.

číst dále ...

Makový superpanáček mezi rostlinnými proteiny

Český výrobce přírodních potravin NATU přichází s novinkou – širokou nabídku rostlinných proteinů doplňuje o nového, makového superhrdinu – makový proteinový prášek. Je výjimečný nejen obsahem bílkovin, ale i velkým množstvím vápníku a taky skvělou chutí.

číst dále ...

Jablečné recepty ze statku

Sklizeň začíná a co může být lepšího než se probudit do slunného rána s ovocnými sady pod okny. Mnoho statků v Jižním Tyrolsku se zabývá pěstováním jablek a vyrábějí z nich nejeden kvalitní produkt. Jablečné sady se totiž rozléhají na 18 400 hektarech, díky kterým paří mezi největší uzavřené pěstitelské oblasti v Evropské unii. Na několika statcích si můžete vychutnat také kulinářské zážitky a pokud se budete chtít nějakému přiučit, selka vás recept ráda naučí. Malou ochutnávku z jihotyrolské kuchyně vám přinášíme i my v podobě tří jablečných receptů ze statků sdružení Roter Hahn.

číst dále ...

Dny českého piva

Každý rok poslední týden v září patří dnům českého piva. Vychutnejte si pivní speciály. Ochutnejte speciální menu. Nebo se seznamte se sládkem vašeho oblíbeného pivovaru. Dny českého piva slavíme celý týden a po celé zemi. Protože Václav prostě ví, co je pro národ dobré!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy