REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční beránek na slano

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve formě na velikonočního beránka upečený beránek z uzeného masa, mouky, cibule, vajec a dalších dobrot, zdobený sýrovým krémem, olivami, červenou paprikou a pažitkou.


Ingredience:
Na těsto:
1 hrnekpolohrubé mouky
1 hrnekhladké mouky
120 guzeného masa
100 gmásla
280 mlmléka
50 mlslunečnicového oleje
3 ksvejce
1 sáčekprášek do pečiva
2 lžícesušené cibule
kousek pórku
mletý pepř
sůl
Na sýrový krém:
250 gmásla
150 gsmetanového taveného sýra
2-3 ksstroužky česneku
sůl
Ostatní:
forma na beránka
sádlo na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy
olivy, kousek červené papriky a pažitka na dozdobení

Postup:

1. Do větší mísy vyklepneme celá vejce, přidáme mléko, rozpuštěné vlažné máslo a olej, směs osolíme, opepříme a metličkou důkladně rozšleháme
2. Přisypeme obě mouky smíchané s práškem do pečiva a vařečkou vymícháme hladké těsto
3. Nakonec do hmoty zapracujeme na drobné kousky pokrájené maso, pórek a cibuli
4. Těsto nalijeme do sádlem vymazané a hrubou moukou vysypané formy
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C tak 50 minut, až těsto pěkně zezlátne
6. Upečeného beránka necháme ve formě 10 minut odpočinout a mírně prochladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme úplně vychladnout
7. Připravíme si sýrovou hmotu na ozdobená beránka; sýr smícháme s povoleným máslem, přidáme prolisované stroužky česneku, sůl, vyšleháme vyšleháme hladký krém, kterým celého beránka potřeme
8. Nakonec z oliv vytvoříme oči, z červené papriky mašli, do tlamky vložíme svazek stébel pažitky, jako že beránek žvýká.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy