REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vejce v solném nálevu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vejce nakládaná v solném nálevu se slupkou z cibule.


Ingredience:
10 ksvajec
2 kscibule (slupka)
5 lžicsoli
1 lvody
mletý pepř
sterilované okurky
kečup
hořčice

Postup:

1. Sůl vsypeme do hrnce s vodou, přidáme opláchnuté cibulové slupky, 5 minut povaříme a necháme vychladnout 2. Nálev přecedíme a znovu uvedeme do varu, vložíme vejce a 10 minut je vaříme, potom je ochladíme a skořápku na několika místech porušíme tak, aby se narušila i ochranná vaječná blána
3. Vejce vložíme do sklenice se širším hrdlem, zalijeme přecezeným solným nálevem a necháme 4 dny odležet
4. Před podáváním vejce oloupeme, rozpůlíme, vyjmeme žloutek, bílky ochutíme hořčicí, mletým pepřem, kečupem, sterilovanou okurkou a navrch dáme zpět půlky žloutků.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy