REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vejce v aspiku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na tvrdo uvařená vejce zalitá do aspiku spolu se šunkou, sterilovaným hráškem, sladkokyselou okurkou, paprikou a bramborovým nebo vlašským salátem.


Ingredience:
8 ksvajec uvařených na tvrdo
4 kssladkokyselé okurky
1 ksčervené papriky
300 gbramborového nebo vlašského salátu
100 gšunky nakrájené na plátky
100 gsterilovaného hrášku
1 balíčekželatiny
4 dlláku z okurek
voda
ocet
olej

Postup:

1. Lák od okurek smícháme z vodou, doplníme na 1 l a nasypeme želatinu, tu necháme bobtnat
2. Misky vymažeme olejem a na dno dáme rozpůlená vejce, nakrájenou okurku a papriku
3. Želatinu rozehřejeme podle potřeby můžeme přikyselit octem, zalijeme vejce v miskách a necháme ztuhnout
4. Na ztuhlý aspik do misek dáme salát a opět zalijeme želatinou a necháme dobře ztuhnout, nejlépe do druhého dne.

Doporučení:

Podáváme s pečivem.

Poznámka:

Recept nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy