Na tvrdo uvařená vejce zalitá do aspiku spolu se šunkou, sterilovaným hráškem, sladkokyselou okurkou, paprikou a bramborovým nebo vlašským salátem.
Ingredience:
8 ks | vajec uvařených na tvrdo |
4 ks | sladkokyselé okurky |
1 ks | červené papriky |
300 g | bramborového nebo vlašského salátu |
100 g | šunky nakrájené na plátky |
100 g | sterilovaného hrášku |
1 balíček | želatiny |
4 dl | láku z okurek |
voda | |
ocet | |
olej |
Postup:
1. Lák od okurek smícháme z vodou, doplníme na 1 l a nasypeme želatinu, tu necháme bobtnat
2. Misky vymažeme olejem a na dno dáme rozpůlená vejce, nakrájenou okurku a papriku
3. Želatinu rozehřejeme podle potřeby můžeme přikyselit octem, zalijeme vejce v miskách a necháme ztuhnout
4. Na ztuhlý aspik do misek dáme salát a opět zalijeme želatinou a necháme dobře ztuhnout, nejlépe do druhého dne.
Podáváme s pečivem.
Poznámka:Recept nám poslal Dalibor Marounek