REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Uzený jazyk v aspiku II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařený jazyk, naložený v aspiku spolu s nakrájenou vařenou mrkví, vejci a okurkami.


Ingredience:
250 gvařeného oloupaného uzeného jazyka
80 gmalých nakládaných okurek
80 gvařené mrkve
2ksna tvrdo vařených vajec
Na aspik:
1 lžičkasoli
1 lžíceocta
1 lžícecukru
1,5 dlvývaru
1,5 dlbílého vína
25 gpráškové želatiny

Postup:

1. Do vývaru vmícháme želatinu a necháme ji nabobtnat
2. Na aspik svaříme bílé víno s octem, solí a cukrem, přidáme vývar s želatinou a vše necháme rozpustit
3. Dno formy zalijeme tenkou vrstvou aspiku a dáme ztuhnout
4. Část jazyka nakrájíme na tenké plátky, namočíme je ve vlažném aspiku a klademe nejprve na dno a pak na stěny formy, pak necháme ztuhnout (část aspiku si ponecháme stranou)
5. Zbylý jazyk, vařenou mrkev a okurky nakrájíme na kostičky a smícháme se zbylým aspikem, potom směs po částech klademe do formy, prokládáme dílky natvrdo vařených vajec, formu s fólií zatížíme a dáme na 4 hodiny do ledničky ztuhnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy