REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Uzený jazyk v aspiku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dopředu uvařený uzený jazyk zalitý v aspiku spolu s kostičkami sterilovaných okurek a kápií.


Ingredience:
400 guzeného jazyka (hovězí, vepřový)
200 gaspiku
100 gsterilované okurky bez nálevu
50 gsterilované kápie bez nálevu
snítky čerstvé petrželky

Postup:

1. Uvařený uzený jazyk nakrájíme na 4 tenké plátky, zbytek jazyka nakrájíme na menší kostky
2. Okurky nakrájené na menší kostičky smícháme s připravenými kostkami jazyka
3. Rozehřátý aspik vylijeme na stěny 4 misek nebo jiných vhodných nádob a to tak, aby na stěnách vznikla 3-4 mm silná vrstva, necháme ji ztuhnout
4. Do středu misek dáme vždy jednu snítku petrželky, kapii a zakápneme aspikem
5. Když aspik ztuhne, vložíme po plátku jazyka, na něj rozdělíme směs okurek a kostiček jazyka
6. Vše zalijeme zbylým aspikem, necháme důkladně ztuhnout
7. Jednotlivé misky s aspikem vyklopíme a můžeme servírovat.

Poznámka:

Recept na základní aspik najdete zde: Aspik na slané pokrmy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy