REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vejce plněná lososovou pěnou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podáváme jako předkrm s pečivem, počítáme 4 kusy na osobu (2 vejce).


Ingredience:
10 ksvajec
100 guzeného lososa
50 gančoviček
4 lžícesmetany
červená paprika
citronová šťáva
petrželka
voda
pepř

Postup:

1. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, rozkrojíme na polovinu a vyjmeme žloutky
2. Lososa umeleme nebo nožem naškrábeme
3. Žloutky rozmačkáme vidličkou a promícháme s lososem, přidáme smetanu citronovou šťávu pepř a vše vyšleháme do pěny
4. Pěnou naplníme poloviny bílků, ozdobíme červenou paprikou, kouskem ančovičky a petrželkou.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy