REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vejce plněná lososovou pěnou II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařená vajíčka plněná pěnou z uzeného lososa, másla, majonézy a dalších ingrediencí, zdobená řeřichou i kousky lososa.


Ingredience:
8 ksvajec + voda
100 gmásla
100 guzeného lososa
2 lžícezakysané smetany
2 lžícemajonézy
50 mlmléka
Na salát:
1/2 ksledového salátu
šťáva z 1 citronu
špetka cukru
sůl
Na ozdobu:
čerstvá řeřicha

Postup:

1. Vejce uvaříme ve vroucí vodě natvrdo (asi 8 minut), prudce je zchladíme studenou vodou, oloupeme, podélně rozkrojíme, vyjmeme žloutky, které dáme do mísy
2. Přidáme změklé máslo nakrájené na menší kousky, 50 g lososa, mléko, majonézu, zakysanou smetanu, vše rozmixujeme a lososovou pěnu necháme v chladu ztuhnout
3. Pak vychlazenou pěnou naplníme cukrářský sáček s hvězdicovou trubičkou, nastříkáme ji do bílkových lodiček, ozdobíme kouskem uzeného lososa a snítkou čerstvé řeřichy
4. Listy ledového salátu opláchneme, necháme okapat, natrháme na menší kousky, které rozložíme na talířky, pokapeme je zálivkou z citronové šťávy ochucené špetkou soli i cukru
5. Nakonec na salát poskládáme naplněná vajíčka a servírujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy