Uvařená vajíčka plněná pěnou z uzeného lososa, másla, majonézy a dalších ingrediencí, zdobená řeřichou i kousky lososa.
Ingredience:
8 ks | vajec + voda |
100 g | másla |
100 g | uzeného lososa |
2 lžíce | zakysané smetany |
2 lžíce | majonézy |
50 ml | mléka |
Na salát: | |
1/2 ks | ledového salátu |
šťáva z 1 citronu | |
špetka cukru | |
sůl | |
Na ozdobu: | |
čerstvá řeřicha |
Postup:
1. Vejce uvaříme ve vroucí vodě natvrdo (asi 8 minut), prudce je zchladíme studenou vodou, oloupeme, podélně rozkrojíme, vyjmeme žloutky, které dáme do mísy
2. Přidáme změklé máslo nakrájené na menší kousky, 50 g lososa, mléko, majonézu, zakysanou smetanu, vše rozmixujeme a lososovou pěnu necháme v chladu ztuhnout
3. Pak vychlazenou pěnou naplníme cukrářský sáček s hvězdicovou trubičkou, nastříkáme ji do bílkových lodiček, ozdobíme kouskem uzeného lososa a snítkou čerstvé řeřichy
4. Listy ledového salátu opláchneme, necháme okapat, natrháme na menší kousky, které rozložíme na talířky, pokapeme je zálivkou z citronové šťávy ochucené špetkou soli i cukru
5. Nakonec na salát poskládáme naplněná vajíčka a servírujeme.