Italská sekaná ovšem pro vegany, tedy bez masa, zato z vařených brambor, orestované mrkve a kapusty, vajec, ricotty, nastrouhaného sýru Gran Moravia…
Ingredience:
100 g | kapusty |
80 g | ricotty |
40 g | sýru Gran Moravia |
2 ks | brambory |
2 ks | vejce |
1 ks | mrkev |
strouhanka | |
voda | |
pepř | |
olej | |
sůl | |
Ostatní: | |
papír na pečení |
Postup:
- Uvařte dvě brambory.
- Na pánvi orestujte na oleji mrkev nakrájenou na kostičky, přidejte kapustu nakrájenou na malé kousky. Pak zeleninu přendejte do mísy a smíchejte se 2 vejci, 80 g ricotty, 40 g nastrouhaného sýru Gran Moravia, olejem, solí a pepřem.
- Vychladlé brambory rozmačkejte vidličkou a přidejte je k těstu.
- Promíchejte, pro zahuštění přidejte strouhanku a vytvořte váleček podobný sekané.
- Přendejte ho na plech vystlaný pečicím papírem, posypte nahoře strouhankou, aby se na povrchu mohla vytvořit pěkná kůrka.
- Pečte při 180 stupních asi 40 minut.
Recept k článku: Vyzkoušejte dobroty do krabičky (i skleničky)