REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vdolky s povidly

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z těsta vykrajovaná kolečka, vykynutá, usmažená dozlatova, potřená povidly smíchanými s rumem, servírovaná posypaná tvarohem.


Ingredience:
Na těsto:
450 gpolohrubé mouky
80 gmásla
50 gcukru
25 gdroždí
2 ksžloutků
200 mlmléka
1 lžičkastrouhané citronové kůry
1 lžícerumu
tuk na smažení
Na dohotovení:
150 gtvarohu na strouhání
2 lžícerumu
švestková povidla
zakysaná smetana
moučkový cukr na posypání

Postup:

1. Z vlažného mléka, rozdrobeného droždí, lžičky cukru a 1lžíce mouky uděláme kvásek, který necháme vzejít
2. V míse utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky, přidáme prosátou polohrubou mouku, vzešlý kvásek, 1 lžíci rumu, na jemno nastrouhanou citronovou kůru a vypracujeme vláčně středně tuhé těsto, které necháme nakynout
3. Pak těsto propracujeme, rozválíme na prst silně, pomocí skleničky vykrájíme kolečka, zakryjeme je utěrkou a necháme nakynout (asi 30 minut)
4. Uprostřed nakynutých koleček uděláme důlek, vkládáme vrchní stranou do rozehřátého tuku a zvolna smažíme z obou stran dozlatova
5. Usmažené vdolečky potřeme švestkovými povidly rozmíchanými s rumem, posypeme nastrouhaným tvarohem nebo ozdobíme zakysanou smetanou a pocukrujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy