REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vdolky podle Maruš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutný sladký moučný pokrm od naší dopisovatelky paní Maruš.


Ingredience:
500 ghladké mouky
1 hrstpolohrubé mouky
50 gtuku (Hery, másla)
50 gcukru
1 ksvejce
1 kssáčku sušeného droždí (na půl kila mouky)
250 mlmléka
špetka soli

Postup:

1. Obě mouky, cukr, sůl a droždí za sucha promícháme, přidáme rozpuštěný tuk a vlažné mléko
2. Všechno dobře zpracujeme až se na povrchu dělají bubliny
3. Necháme asi hodinu kynout
4. Lžíci namáčíme do mouky a vyndáváme kousky těsta které zakulatíme a na pomoučněném vále necháme vykynout než se nám rozpálí tuk na pánvi
5. Potom jednotlivé vdolky smažíme v dostatečném množství tuku
6. Před vložením do tuku kousky v ruce roztáhneme tak aby okraje zůstaly silnější a středy aby byly tenké, tak nám vznikne uprostřed dolík
7. Smažíme po obou stranách dozlatova.

Doporučení:

– Můžeme jíst pomazané marmeládou a zdobené šlehačku, nebo pomazané povidly a sypané strouhaným tvarohem. Jindy mažeme rozdělaným tvarohem na sladko. V létě jíme s rozmačkanými jahodami s cukrem a smetanou.

Poznámka:

P.S.: od paní Maruš – Moje babička k nim dělala fazolový salát viz recept: Levný fazolový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy