REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vařený chřest s anglickou slaninou a sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Svazek zeleného chřestu krátce blanšírovaný ve vodě a pak posypaný na másle opečenou anglickou slaninou a sýrem.


Ingredience:
500 gzeleného chřestu
150 ganglické slaniny
50 gstrouhaného sýru
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Spodní část chřestu oloupeme, odřízneme dřevnatou část, stonky svážeme do svazečku potravinářskou nití
2. Ve vyšším hrnci ohřejeme vodu, když začne vřít, vložíme svazek chřestu špičkami nahoru a vaříme 2 minuty
3. Uvařený chřest necháme okapat, vložíme na talíře a posypeme na másle opečenou anglickou slaninou a posypeme sýrem
4. Podáváme samotné nebo s pečivem.

Doporučení:

Labužníci mohou pokrm vylepšit lžící holandské omáčky, majonézy nebo oblíbeným dresinkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy