Svazek zeleného chřestu krátce blanšírovaný ve vodě a pak posypaný na másle opečenou anglickou slaninou a sýrem.
Ingredience:
500 g | zeleného chřestu |
150 g | anglické slaniny |
50 g | strouhaného sýru |
máslo | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Spodní část chřestu oloupeme, odřízneme dřevnatou část, stonky svážeme do svazečku potravinářskou nití
2. Ve vyšším hrnci ohřejeme vodu, když začne vřít, vložíme svazek chřestu špičkami nahoru a vaříme 2 minuty
3. Uvařený chřest necháme okapat, vložíme na talíře a posypeme na másle opečenou anglickou slaninou a posypeme sýrem
4. Podáváme samotné nebo s pečivem.
Labužníci mohou pokrm vylepšit lžící holandské omáčky, majonézy nebo oblíbeným dresinkem.
Vařené hovězí maso s mrkvovo-cuketovou omáčkou a bramborovo-houskovými špalíky
Velikonoční nádivka s dušenými kedlubnami