Recept z Číny na vařené jazyky spolu se zázvorem a dalšími ingrediencemi, servírované na plátky přelité pikantní omáčkou. Recept z pořadu VIP Prostřeno podle Saskie Burešové.
Ingredience:
4 ks | vepřové jazyky |
3 ks | oddénky zázvoru |
2-3 ks | stroužky česneku |
1 ks | cinule |
1 ks | červené kápie |
1 ks | bobkový list |
1/2 ks | menšího pórku |
1,5 lžičky | škrobové moučky |
1 snítka | rozmarýnu |
1 snítka | tymiánu |
slunečnicový olej | |
sójová omáčka | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Velkou cibuli nakrájíme na tenká kolečka, vložíme ji do širokého hrnce, přidáme 3 kusy celého zázvoru, 5 lžic pravé sójové omáčky, zalijeme vodou, přivedeme k varu a potom do toho základu vložíme vepřové jazyky
2. Maso vaříme 1,5 hodiny na malém plamínku, kde ho necháme jen tak probublávat
3. Když jsou jazyky měkké, vložíme je na chvíli do studené vody, pak z nich sloupneme kůži, nakrájíme je na tenké plátky a naskládáme do mísy
4. Zvlášť si rozšleháme lžičku škrobové moučky v malém množství studené vody a přidáme do omáčky, zakápneme trochou oleje a necháme přejít varem, pak omáčku přecedíme (propasírujeme) na jazyky
5. Mísu obložíme nakrájeným pórkem a červenou kapií, v chladu necháme vystydnout a naležet.
Vhodnou přílohou jsou například plátky opečené veky.