I když je v názvu tohoto receptu dort, je to poněkud zavádějící, protože jde spíše o dezert servírovaný ve skle právě z dortového korpusu a dalších dobrot, než o klasický dort.
Ingredience:
Na dortový korpus: | |
310 g | hladké mouky |
220 g | krupicového cukru |
10 g | kakaa |
150 ml | vody |
150 ml | oleje |
1 sáček | prášek do pečiva |
5 ks | vajec |
forma na dortový korpus o průměru 20 cm | |
Krém z mascarpone: | |
400 g | cream cheese (lze nahradit smetanovým sýrem jako Philadelphia nebo Gervais) |
500 ml | smetany na šlehání 33 % |
1 balení | mascarpone |
cukr dle chuti | |
Ostatní: | |
vhodné skleněné poháry, vykrajované perníčky na ozdobu |
Postup:
- Vejce našlehejte do pěny a postupně přidávejte olej, vodu a cukr
- Smíchejte mouku, kakao a prášek do pečiva prosejte a metličkou ručně vmíchejte do směsi
- Pečte na 150 °C po dobu 60 minut
- Příprava krému; smíchejte všechny suroviny a vyšlehejte je do hladkého krému, ten by měl mít lehce řidší konzistenci
- Do větší, ideálně skleněné, mísy střídavě vkládejte korpus a krém, po obvodu mísy naaranžujte perníčky a želatinové medvídky, docílíte tak nejen skvělé chuti, ale i efektu lahodícího oku!
Recept k článku: Vychutnejte si sváteční chvíle se sladkými dobrotami