REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vánoční dort II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

I když je v názvu tohoto receptu dort, je to poněkud zavádějící, protože jde spíše o dezert servírovaný ve skle právě z dortového korpusu a dalších dobrot, než o klasický dort.


Ingredience:
Na dortový korpus:
310 ghladké mouky
220 gkrupicového cukru
10 gkakaa
150 mlvody
150 mloleje
1 sáčekprášek do pečiva
5 ksvajec
forma na dortový korpus o průměru 20 cm
Krém z mascarpone:
400 gcream cheese (lze nahradit smetanovým sýrem jako Philadelphia nebo Gervais)
500 mlsmetany na šlehání 33 %
1 balenímascarpone
cukr dle chuti
Ostatní:
vhodné skleněné poháry, vykrajované perníčky na ozdobu

Postup:
  1. Vejce našlehejte do pěny a postupně přidávejte olej, vodu a cukr
  2. Smíchejte mouku, kakao a prášek do pečiva prosejte a metličkou ručně vmíchejte do směsi
  3. Pečte na 150 °C po dobu 60 minut
  4. Příprava krému; smíchejte všechny suroviny a vyšlehejte je do hladkého krému, ten by měl mít lehce řidší konzistenci
  5. Do větší, ideálně skleněné, mísy střídavě vkládejte korpus a krém, po obvodu mísy naaranžujte perníčky a želatinové medvídky, docílíte tak nejen skvělé chuti, ale i efektu lahodícího oku!
Poznámka:

Recept k článku: Vychutnejte si sváteční chvíle se sladkými dobrotami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy