REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vychutnejte si sváteční chvíle se sladkými dobrotami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kouzelné vánoční období klepe na dveře. Jedni se těší na sváteční atmosféru, druzí na odpočinek a ti nejmenší na dárky. Většina však očekává především čas klidu a míru, který prožijí se svými nejbližšími. A ten je o Vánocích spojen hlavně se společnými chvílemi strávenými u sváteční tabule plné lahodných pokrmů. Překvapte letos své nejbližší i přátele originálním cukrovím a dezertem. Inspirujte se recepty s HARIBO a užijte si sladkou sváteční atmosféru.


Tradiční cukroví jako vanilkové rohlíčky, linecké a mnohé další jsou evergreeny, které nikdy neomrzí. Zkuste ale tyto svátky připravit také kuličky z bílé čokolády doplněné želatinovými medvídky HARIBO. Použít můžete klasické ovocné bonbony i jejich minis podobu. Děti je budou milovat!

 

Kuličky z bílé čokolády s HARIBO medvídky

  • 310 g bílé čokolády
  • 5 lžic másla
  • 3 lžíce smetany
  • špetka soli
  • hrst želatinových medvídků (pokrájených na malé kousky)
  • moučkový cukr na obalení kuliček

Postup:

Na mírném plameni zahřejte bílou čokoládu, máslo, smetanu a špetku soli. Až se všechny ingredience rozpustí, vmíchejte pokrájené medvídky. Směs nechte 2 až 3 hodiny v lednici ztuhnout. Poté z hmoty vytvarujte kuličky a obalte je v moučkovém cukru.

 

 

Vánoce nejsou jen o cukroví. Připravte také lahodný dezert, který potěší všechny milovníky sladkého. Servírovat jej můžete po svátečním obědu nebo třeba hostům na Silvestra.

 

Vánoční dort (průměr formy 20 cm)

  • 5 vajec
  • 150 ml oleje
  • 150 ml vody
  • 220 g krupicového cukru
  • 310 g hladké mouky
  • 10 g kakaa
  • 1 prášek do pečiva

Vejce našlehejte do pěny a postupně přidávejte olej, vodu a cukr. Smíchejte mouku, kakao a prášek do pečiva prosejte a metličkou ručně vmíchejte do směsi. Pečte na 150 °C po dobu 60 minut.

Krém z mascarpone:

  • 500 ml smetany na šlehání 33 %
  • 1 balení mascarpone
  • 400 g cream cheese (lze nahradit smetanovým sýrem jako Philadelphia nebo Gervais)
  • cukr dle chuti

Smíchejte všechny suroviny a vyšlehejte je do hladkého krému. Ten by měl mít lehce řidší konzistenci.

Zdobení:

Do větší, ideálně skleněné, mísy střídavě vkládejte korpus a krém. Po obvodu mísy naaranžujte perníčky a želatinové medvídky. Docílíte tak nejen skvělé chuti, ale i efektu lahodícího oku!

 

 

PRODUKTOVÝ TIP

S Goldbären Minis kamkoliv si budete přát …

Malina, citron, jablko, jahoda, pomeranč, ananas – to jsou příchutě tradičních zlatých medvídků. Tentokrát však v mini verzi, která se vejde do kapsy každého lyžaře i sáňkaře. Vyzkoušejte praktické balení, které se hodí na každou příležitost.

 

 

Poznámka redakce:

Německá společnost HARIBO je rodinnou firmou, jejíž tradice sahá v současnosti již do třetí generace. Zakladatel firmy, Hans Riegel senior, nechal zapsat svou společnost HARIBO GmbH & Co. KG do obchodního rejstříku v německém Bonnu 13. prosince 1920. Označení HARIBO je akronymem slov HAns RIegel BOnn. Synové zakladatele, Dr. Hans Riegel († 15. října 2013) a Paul Riegel († 2. srpna 2009), převzali společnost po smrti svého otce v roce 1946. „Tančící medvídek“, vytvořený zakladatelem Hansem Riegelem seniorem, je dnes společně s proslulým ZLATÝM MEDVÍDKEM (GOLDBÄR), již kultovní figurkou značky HARIBO. Společnost HARIBO je světovou jedničkou na trhu v segmentu želatinových a lékořicových cukrovinek. Denně vyrobí až 100 milionů ZLATÝCH MEDVÍDKŮ. Trvalá podpora značky, nejvyšší možná kontrola kvality a důvěra spotřebitelů – to jsou základní stavební prvky úspěchu firmy, která dnes vyrábí své produkty v 15 továrních závodech po celé Evropě. Celosvětově firma zaměstnává na 7.000 zaměstnanců. Od poloviny třicátých let dodnes jsou produkty HARIBO prezentovány známým sloganem: „HARIBO chutná malým, stejně tak i dospělým“. Další informace najdete na: www.haribo.com.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Dny českého piva

Každý rok poslední týden v září patří dnům českého piva. Vychutnejte si pivní speciály. Ochutnejte speciální menu. Nebo se seznamte se sládkem vašeho oblíbeného pivovaru. Dny českého piva slavíme celý týden a po celé zemi. Protože Václav prostě ví, co je pro národ dobré!

číst dále ...

Rakytník, ostružina, borůvka nebo arónie? Zdravím nabušené domácí shruby a limonády podle barmana Tomáše Kubíčka!

Naboostujte svou imunitu s úžasnými plody. Vyrobte si doma skvělé shruby a pijte pravidelně zdraví prospěšné limonády z darů přírody. Výroba shrubů je velmi jednoduchá, tak neváhejte a s chutí do toho. Recepty pro Vás připravil barman Tomáš Kubíček, který mimo své barmanské vášně přemýšlí i o zdravém způsobu života.

číst dále ...

Rychlé a chutné svačiny pro děti i dospělé podle Drůbežářského závodu Klatovy

Září a s ním spojený začátek nového školního roku je pro každého jinak náročný. Děti se těší na nové zážitky a kamarády a rodiče organizují, jak všechno zvládnout. Jeden z důležitých úkolů pro rodiče je připravit dětem svačinu, která je nejen nasytí ale bude zároveň i velmi pestrá. Ideálním řešením je ovoce, zelenina a k tomu jednoduché ale vydatné tipy od Drůbežářského závodu Klatovy. Kombinace křupavého čerstvého pečiva, svěží zeleniny a Kuřecí prsní zauzené šunky nejvyšší jakosti krájené, která je oceněná značkou kvalitních potravin KLASA a certifikátem České cechovní normy nebo Kuřecího dětského junioru bez přidaných E, tak potěší nejen malého školáka, ale i teenagera a neodolají ani samotní rodiče.

číst dále ...

Experimentujte s moštem, dodá pokrmu šmrnc!

Pokud toužíte žít co nejvíce v souladu s přírodou, jednou z nejprostších cest je dopřávat si sezónní potraviny. A tou je v tuto chvíli bezpochyby jablečný mošt. Málokoho ovšem napadne použít ho do nějakého pokrmu. Přitom mu dodá jedinečnou chuť. Využití najde nejen nasladko, ale i naslano, třeba v kombinaci s masem. Mošty můžeme pořídit i v kvalitě bio, stejně tak jako další suroviny, které jsou součástí našich receptů. S výběrem mohou pomoci také značky kvality (např. „Biozebra“ nebo „Biolist“, Klasa, Regionální potravina). Možná vám dokonce šťáva z jablek v jídle zachutná natolik, že ji začnete přidávat naprosto kamkoliv.

číst dále ...

Vaše oblíbené zeleninové pokrmy v netradičním podání

Horké letní dny přímo vybízejí k tomu, abyste ve svém jídelníčku využili maximum z toho, co nám příroda právě nabízí. V žádném jiném ročním období nemáme takový výběr čerstvé zeleniny. Přidáním masa navíc získáte plnohodnotný hlavní chod. Co takhle vyzkoušet nové a překvapivé varianty oblíbených receptů, jako je odlehčená verze Caesar salátu nebo kuskus připravený jako řecký salát?

číst dále ...

Ochutnejte nejznámější jídla z dánské kuchyně

Dánská kuchyně je pro většinu z nás spíše velkou neznámou, při pohledu na typická dánská jídla však brzy zjistíte, že by byla chyba ji nevyzkoušet. Vyniká totiž použitím čerstvých, lokálních surovin s důrazem na ingredience, které se pěstují či chovají přímo v Dánsku. Jídla inspirovaná dánskou kuchyní si můžete dopřát v rámci Dánského menu, které bude k dostání už příští týden na všech pobočkách Bageterie Boulevard.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy