Recept pro dva zamilované! Přepůlené tenké párky spojené párátky ve tvaru srdce, opečené na pánvi, vnitřky ozdobené vyklepnutými vajíčky.
Ingredience:
2 ks | párky |
2 ks | vejce |
mletá červená paprika | |
měkké pečivo | |
tuk na pánev | |
sůl |
Postup:
1. Tenké, případně oloupané, párky rozkrojíme podélně na dvě půlky, sepneme je párátky do tvaru srdce a dáme pozvolna opékat na pánev s rozpáleným olejem
2. Jakmile je jedna ze stran opečená, srdíčka z párků otočíme, doprostřed každého vyklepneme po jedno vejci, postupujeme opatrně, aby nám zůstal žloutek pěkně v celku
3. Vejce mírně osolíme, posypeme mletou červenou paprikou, zaklopíme a na mírném zdroji tepla opékáme, až vejce ztuhnou (kdo má rád, nechá žloutky mírně tekuté, kdo ne, připraví vejce s tuhým žloutkem)
4. Servírujeme přímo z pánve, horké a podáváme svým milovaným spolu s čerstvým pečivem.
Kdo je větší estét, může srdíčka doplnit o kytici z petrželky, okurek a rajčátek nebo paprik, jak je vyobrazeno na fotografii dole.