Kdy jindy jsou vejce tak populární jako o Velikonocích? Odpověď je jednoduchá: nikdy! Receptů na jejich úpravu, je celá řada. Jemná chuť vajec a schopnost perfektně zasytit z nich dělají ideální surovinu pro široké použití. Vaječnou pomazánku zná určitě každý. Zkuste tentokrát přidat na kousky nakrájený řapíkatý celer, ředkvičky a cibuli a vše dochutit lehkým jogurtovo-hořčičným dresinkem. Troufáme si tvrdit, že si na této kombinaci pochutnají i ti, kteří jinak řapíkatému celeru moc neholdují.
Ingredience:
Počet porcí: 5 | |
10 ks | vajec |
2 ks | stonky řapíkatého celeru |
1 ks | červená cibule |
400 g | bílého jogurtu |
1 lžíce | plnotučné hořčice |
1 svazek | ředkviček včetně listů |
čerstvě mletý pepř | |
sůl |
Postup:
- Vejce uvařte natvrdo, oloupejte a nakrájejte na kostičky.
- Na malé kousky pak nakrájejte také celer, ředkvičky a cibuli.
- Vše promíchejte, přidejte jogurt, hořčici, osolte a opepřete.
- Nakonec přeberte pár hezkých ředkvičkových listů, pokrájejte je nadrobno a také přidejte do salátu.
Preferujete-li kvalitu bio, tedy produkty ekologického zemědělství, protože vám víc chutnají a taky rádi podpoříte dobrou myšlenku, sáhněte třeba po Bio vejcích Schubert. Recept k článku: Tradiční i originální recepty, které oceníte nejen o Velikonocích
Poznámka:Zdroj: www.akademiekvality.cz