REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vajíčkový salát s ředkvičkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z vařených vajec, zeleného salátu, okurky a zelené natě, promíchaný s ochucenou zakysanou smetanou, ozdobený měsíčky vajec.


Ingredience:
4 ksnatvrdo vařených vajec
2 kssvazků ředkviček
1 kssalátové okurky
1 kshlávkového salátu
1 ksjarní cibulky
1 kszakysané smetany
1 lžičkamajonézy
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Uvařená vejce natvrdo oloupeme, 2 rozkrájíme na menší kousky, ostatní na měsíčky
2. Očištěné ředkvičky a omytou okurku nakrájíme na drobno, opláchnutý, okapaný salát natrháme a z jarní cibulky nasekáme na jemno zelenou nať
3. Smícháme zakysanou smetanu s majonézou, ochutíme solí a mletým pepřem
4. Do mísy dáme natrhaný salát, nakrájenou zeleninu a vejce, ochucenou zakysanou smetanu, vše promícháme, ozdobíme měsíčky vajec a necháme vychladit
5. Podáváme s celozrnným pečivem.

Doporučení:

Tento salát můžeme servírovat i jako letní oběd – doplníme ho nasekanou šunkou nebo kuřecím masem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy