Salát z vajec, květáku, mrkve, hrášku, cibule a sterilizované okurky, ochucený rozmíchanou majonézou s hořčicí, octem, solí a cukrem, servírovaný posypaný nasekanou petrželkou a rajčaty nakrájenými na měsíčky.
Ingredience:
4 ks | vejce |
2 ks | rajčat |
1 ks | sterilizované okurky |
1 ks | cibule |
100 g | majonézy |
100 g | květáku |
100 g | mrkve |
50 g | sterilizovaného hrášku |
1 lžička | plnotučné hořčice |
petrželka | |
ocet | |
cukr | |
sůl |
Postup:
1. Vejce si uvaříme na tvrdo, nechám vychladnout a oloupeme
2. Oloupanou mrkev a očištěný květák uvaříme doměkka v mírně osolené vodě
3. Nakrájíme si sterilizovanou okurku, vejce a vařenou mrkev na kostičky, květák si rozebereme na drobné růžičky a oloupanou cibuli nakrájíme na drobno
4. Nakrájené suroviny promícháme, přidáme hrášek a zalijeme majonézou rozmíchanou s hořčicí, octem, solí a cukrem a vše lehce opět promícháme
5. Salát necháme hodinu uležet v chladu, poté servírujeme ozdobený nasekanou petrželkou a rajčaty nakrájenými na měsíčky.