REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vajíčkové kari

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Celá vejce uvařená natvrdo, prohřátá v kari omáčce, servírovaná nejlépe s rýží basmati.


Ingredience:
5-6 ksvajíček uvařených na tvrdo
1 ksstroužek česneku
1 ksmenší cibule
1 konzervasekaných rajčat
1 lžícepřepuštěného másla
1 lžičkakoření garam masala
kousek zázvoru
chilli koření
sůl
nať koriandru na ozdobu

Postup:

1. Na lžíci přepuštěného másla opečeme na kostičky nakrájenou cibuli do zlatohněda
2. Přidáme nasekaný stroužek česneku a kousek zázvoru, lžičku garam masali, chilli koření a sůl podle chuti
3. Pokrm necháme rozvonět, pak přilijeme konzervu sekaných rajčat, dusíme asi 8-10 minut, něž šťáva zhoustne
4. Přidáme celá vejce natvrdo a prohřejeme je v omáčce
5. Jednotlivé porce na talířích posypeme nasekanou natí koriandru a servírujeme nejlépe s uvařenou rýží basmati.

Poznámka:

Basmati rýže: Tímto titulem se právem pyšní nejušlechtilejší odrůda rýže pěstovaná na úpatí Himalájí. V Pakistánu se ponechává vyzrát celé dva roky, čímž se plně rozvine její chuť a vůně připomínající oříšek. Rýže Basmati je charakteristická dlouhým, štíhlým, kvalitním zrnem. Její typickou výhodou je, že se při vaření nelepí. Je snadno a rychle stravitelná, splňuje zásady zdravé výživy, neobsahuje lepek. Je vynikající při přípravě exotických pokrmů, stejně jako příloha k běžné evropské kuchyni.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy