Asijský pokrm na plátky z tuňáka, zapečené spolu s kolečky citrónu, cukru, sójové omáčky …
Ingredience:
500 g | tuňáka |
1 dl | koňaku |
1 ks | oloupaného citrónu |
2 lžíce | sójové omáčky |
1 lžíce | oleje |
1 lžička | cukru |
1/2 lžičky | soli |
Postup:
1. Do ohnivzdorné zapékací misky vymazané olejem urovnáme plátky tuňáka a zalijeme je koňakem, sójovou omáčkou, posypeme cukrem a solí
2. Na rybu ještě vyskládáme kolečka citrónu zbavené kůry
3. Pokrm dáme do vyhřáté trouby na 200 °C, hned, jak šťáva začne vařit, plátky citrónu otočíme
4. Zapékáme asi 20-30 minut.
Takto zapečené plátky tuňáka podáváme s vařenou rýží a zeleninovým salátem.