REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tuňák zapékaný (Maguro – jaki)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Asijský pokrm na plátky z tuňáka, zapečené spolu s kolečky citrónu, cukru, sójové omáčky …


Ingredience:
500 gtuňáka
1 dlkoňaku
1 ksoloupaného citrónu
2 lžícesójové omáčky
1 lžíceoleje
1 lžičkacukru
1/2 lžičkysoli

Postup:

1. Do ohnivzdorné zapékací misky vymazané olejem urovnáme plátky tuňáka a zalijeme je koňakem, sójovou omáčkou, posypeme cukrem a solí
2. Na rybu ještě vyskládáme kolečka citrónu zbavené kůry
3. Pokrm dáme do vyhřáté trouby na 200 °C, hned, jak šťáva začne vařit, plátky citrónu otočíme
4. Zapékáme asi 20-30 minut.

Doporučení:

Takto zapečené plátky tuňáka podáváme s vařenou rýží a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy