REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vaječná omeleta s pečenou paprikou a žampiony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nadýchaná omeleta z vajec. S pečenou paprikou, žampiony, hráškem, černými olivami a jemně nastrouhaným parmazánem.


Ingredience:
4 ksvajec
6 ksstředních žampionů
1 ksmasité červené papriky
3 lžícestrouhaného parmazánu (lze vynechat)
2 lžícehusté zakysané smetany
1 hrstmraženého nebo čerstvého hrášku
černé olivy
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Nejprve si dáme pod gril opéct papriku, jakmile se na ní ze všech stran objeví černé puchýře, zabalíme ji do mikrotenového sáčku a necháme zchladnout
2. Teplotu v troubě pak stáhneme na 250 °C s dolním i horním ohřevem
3. Žampiony nakrájíme na plátky a na troše oleje je opečeme na pánvi
4. Papriku oloupeme, zbavíme semen a nakrájenou na kostičky přidáme k žampionům
5. Nakonec vsypeme prohřát i hrášek
6. Osolíme
7. Vejce vyšleháme se zakysanou smetanou (2 vrchovaté lžíce) a najemno nastrouhaným parmazánem, osolíme a opepříme
8. Do vaječné směsi přidáme zeleninu s žampiony a přikrájíme olivy
9. Promícháme a vlijeme do zapékací misky nebo pekáčku (popř. použijeme pánev vhodnou do trouby) a vyložíme pečicím papírem, který zastříkneme zlehka olejem
10. Vložíme do trouby a pečeme do zlatova.

Doporučení:

Vaječná omeleta je velmi jednoduché, syté a vděčné jídlo, ve kterém můžete zužitkovat cokoliv vám chutná. Zeleninu, šunku, špenát … je spousta možností, co do ní přidat. Já mám moc ráda chuť pečených paprik, a tak jsem dnes udělala omeletu s ní.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy