REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

V alobalu pečená jablka, plněná lesním ovocem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vydlabané jablko naplněné lesním ovocem, upečené v alobalovém sáčku umístěném na klacku nad ohněm.


Ingredience:
1 ksvětšího jablka
1-2 hrstilesního ovoce (maliny, ostružiny, borůvky ...)
2 lžícevody
možné další ingredience: máslo, skořice, cukr, oříšky, bukvice ...
klacek nebo rozštípnutá větev
otevřený venkovní oheň
alobal

Postup:

1. Z omytého jablka vyřízneme jaderník a vnitřek naplníme ostružinami, malinami … a pokud najdete i lískovými oříšky, či bukvicemi
2. Alobal přeložíme tak, aby vznikly dvě vrstvy, vytvarujeme sáček, do kterého pak naplněné jablko vložíme, pokud budeme mít, dáme lžičku másla, skořici a cukr, ale pokud ne, nevadí
3. Nalijeme vodu, sáček dobře uzavřeme a upevníme na klacek nebo do rozštípnuté větve, kterou pak dáme těsně nad přímý oheň
4. Vaříme 15-18 minut, pak sáček sundáme ze zdroje tepla a opatrně otevřeme.

Poznámka:

Více o vaření v alobalu nad ohněm viz. naše škola vaření zde: Provizorní nádoba na vaření nad ohněm z větve a alobalu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy