Vydlabané jablko naplněné lesním ovocem, upečené v alobalovém sáčku umístěném na klacku nad ohněm.
Ingredience:
1 ks | většího jablka |
1-2 hrsti | lesního ovoce (maliny, ostružiny, borůvky ...) |
2 lžíce | vody |
možné další ingredience: máslo, skořice, cukr, oříšky, bukvice ... | |
klacek nebo rozštípnutá větev | |
otevřený venkovní oheň | |
alobal |
Postup:
1. Z omytého jablka vyřízneme jaderník a vnitřek naplníme ostružinami, malinami … a pokud najdete i lískovými oříšky, či bukvicemi
2. Alobal přeložíme tak, aby vznikly dvě vrstvy, vytvarujeme sáček, do kterého pak naplněné jablko vložíme, pokud budeme mít, dáme lžičku másla, skořici a cukr, ale pokud ne, nevadí
3. Nalijeme vodu, sáček dobře uzavřeme a upevníme na klacek nebo do rozštípnuté větve, kterou pak dáme těsně nad přímý oheň
4. Vaříme 15-18 minut, pak sáček sundáme ze zdroje tepla a opatrně otevřeme.
Více o vaření v alobalu nad ohněm viz. naše škola vaření zde: Provizorní nádoba na vaření nad ohněm z větve a alobalu.