Kombinace výše uvedených tří sýrů je po vyuzení prostě úžasná! Přitom je výroba tohoto sýru velice jednoduchá, stačí sýry nastrouhat, hermelín nakrájet, po promíchání je pak vyudit v udírně, zavěšené v silonkových punčochách horkým kouřem.
Ingredience:
300 g | gouda |
300 g | eidam |
1-2 ks | hermelíny |
silonková punčocha |
Postup:
- Gouda a eidam nastrouháme, hermelín nakrájíme na drobné kostičky.
- Důkladně sýry promícháme pak je napěchujeme do punčoch, uděláme očka, za která je zavěsíme v udírně.
- Udíme v udírně vyhřáté na 60 °C 3,5-4 hodiny.
- Hotové, vyuzené sýry vytáhneme z udírny a necháme úplně vychladnout až potom je začneme krájet a ochutnávat.
Nejchutnější je sýr po vyuzení, když ho necháme, po vychladnutí, do druhého dne ještě v lednici úplně ztuhnout.