Na pánvi opečené silnější plátky uzeného bůčku servírované ozdobené orestovanou cibulkou spolu s podušeným červeným zelím a kulatými špekovými knedlíky.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | silnější plátky uzeného bůčku |
orestovaná cibule na ozdobení | |
olej | |
Na červené zelí: | |
1 sklenice | sterilovaného červeného zelí |
1 ks | cibule |
2 lžíce | hladké mouky |
ocet | |
cukr | |
olej | |
sůl | |
Na špekové knedlíky: | |
6 ks | starších rohlíků |
2 ks | vejce |
1 ks | cibule |
150 g | uzeného bůčku |
1 hrst | nasekané zelené petrželky |
150 ml | mléka |
3 lžíce | hrubé mouky |
olej | |
sůl |
Postup:
- Připravíme zelí; zelí vyklopíme do hrnce, zalijeme trochou vody, dusíme doměkka, pak zahustíme cibulovou jíškou, dochutíme solí, cukrem, popřípadě i octem.
- Připraví špekové knedlíky; rohlíky nakrájíme na kostičky, osolíme, přidáme 2 vejce. Na pánvi, na troše oleje, orestujeme na kostičky nakrájený bůček, přidáme najemno nasekanou cibuli, restujeme ji do sklovata. Pánev zalijeme mlékem, necháme prohřát, pak obsah pánve nalijeme na housky, přidáme nasekanou zelenou petrželku, hrubou mouku, vše důkladně promícháme. Těsto necháme 30 minut odpočinout. Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu, s těsta tvarujeme kulaté knedlíky, které vaříme asi 5 minut.
- Plátky bůčku orestujeme na pánvi, z obou stran, pak bůček dáme stranou a na pánvi po bůčku orestujeme cibuli nakrájenou na tenká kolečka, kterou použijeme na ozdobu.
- Plátky bůčku servírujeme spolu se zelím a knedlíky, bůček zdobíme orestovanou cibulkou.
Recept na cibulovou jíšku viz recept: Jíška
Uzené se zelím v bramboráku
Vařená hovězí kližka, rajská omáčka, nekynutý houskový knedlík