Připravte si doma, pomocí udící pistole, další variantu ochuceného másla, máslo uzené rajčatové, skvělé především jako surovina při grilování, či pečení různých druhů mas, ale i ryb či zeleniny.
Ingredience:
Rozpis na cca 150 g: | |
125 g | změklého másla |
50 g | okapaných sušených rajčat |
30 g | opečených piniových oříšků |
2 lžíce | nasekané bazalky |
mořská sůl na dochucení | |
štěpky z jabloně | |
food procesor, udicí pistole, pečící papír |
Postup:
- Do misky food procesoru vložte máslo, rajčata, piniové oříšky, bazalku a mixujte, až je směs nahrubo nasekaná. Okořeňte.
- Přendejte hotové máslo do mísy a zakryjte potravinovou fólií. Do spalovací komory udicí pistole vložte štěpky z ořechovce. Konec hubice vložte pod potravinovou fólii, aby směřovala na hotové máslo. Utěsněte potravinovou fólii. Zapněte udicí pistoli na vysokou rychlost a zapalte štěpky. Přepněte udicí pistoli na nižší rychlost a kouř nechte v míse, dokud mísa nebude plná hustého kouře. Vyjměte konec hubice a utěsněte potravinovou fólii. Nechte působit asi 3 minuty.
- Nakrájejte pečicí papír asi na 30 cm kostky, máslo vložte do středu a zabalte; konce papíru utěsněte. Máslo skladujte v chladničce asi 2 týdny.
Recept k článku: Kouř – netradiční ingredience ve vaší kuchyni
Poznámka:Zdroj: www.sagecz.cz