REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vinné máslo

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Našlehané máslo s vinnou redukcí ochucené nasekanou petrželkou a solí.


Ingredience:
300 mlčerveného vína
150 gmásla
10 kskuliček černého pepře
2 ksstroužků česneku
1 ksbobkového listu
nasekaná kadeřavá petrželka
sůl

Postup:

1. Do rendlíku nalijeme červené víno, přidáme oloupané stroužky česneku, bobkový list a kuličky černého pepře
2. Přivedeme k varu a necháme zredukovat na množství 2 lžic, přelijeme do mísy a necháme zchladnout
3. V jiné míse našleháme změklé máslo, potom k němu přes sítko přilijeme vinnou redukci, přimícháme na jemno nasekanou petrželku a osolíme
4. Pak máslo přendáme na potravinářskou fólii, zarolujeme do válečku a dáme do lednice zcela ztuhnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy