REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ústřice dušené, zapékané

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Takto upravené ústřice podáváme jako lahůdku.


Ingredience:
čerstvé ústřice
bešamelová omáčka
nastrouhaný parmazán
pestřec (lanýž)
máslo na vymazání pánve
sůl

Postup:

1. Ústřice otevřeme a lastury s ústřicemi i s ústřicovou vodou narovnáme do pekáče, vložíme do předehřáté horké trouby (170 °C) a ve vlastní vodě je krátce podusíme (ztužíme)
2. Potom lastury s ústřicemi vyjmeme a ústřicové vousy odstraníme
3. Do hlubších lastur dáme po lžíci bešamelové omáčky, na ní položíme očištěné ústřice s plátkem lanýže (pestřece) a zakryjeme je bešamelovou omáčkou
4. Povrch posypeme nastrouhaným parmazánem, pokapeme rozpuštěným máslem, urovnáme na plech a v horké troubě na povrchu rychle zapečeme
5. Podáváme jako lahůdku.

Doporučení:

Příloha: Topinky, sýrové tyčinky nebo měsíčky z lístkového těsta.

Poznámka:

Příprava bešamelové omáčky viz: Bešamelová omáčka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy