REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ústřicové ragú

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Neuvařené, ale prohřáté ústřice se žampióny a smetanovou omáčkou. Podáváme jako teplý předkrm nebo jako pochoutku.


Ingredience:
Pro 6 osob:
36 ksčerstvých ústřic
1 ksžloutku
2/10 lomáčky bílé velouté
1/16 lsmetany
60 gžampiónů
30 gmásla
citrónová šťáva
mletý bílý (cayenský) pepř
špetku strouhaného muškátového oříšku
sůl

Postup:

1. Ústřice otevřeme až krátce před podáváním
2. Maso (tělíčka) z lastur vyjmeme, odstraníme z nich ústřicové vousy, očištěná tělíčka vložíme do misky a zakryjeme
3. Potom dáme do kastrolu bílou omáčku, přidáme k ní ústřicovou vodu, pepř, muškátový oříšek a trochu zavaříme
4. Pak omáčku zakápneme citrónovou šťávou, zjemníme žloutkem rozkvedlaným ve smetaně, je-li třeba přisolíme a postavíme do vodní lázně
5. Žampióny očistíme, nakrájíme na kostečky, osolíme, opepříme a na másle je podusíme
6. Udušené žampióny a připravené ústřice vložíme do hotové omáčky a ve vodní lázni silně prohřejeme (vařit se ústřice nesmí, neboť by ztvrdly)
7. Hotové ragú upravíme do větších čistých lastur nebo do paštiček z lístkového těsta.

Doporučení:

Příloha: Podáváme-li ragú v mušlích, přikládáme topinky nebo sýrové tyčinky.

Poznámka:

Obměna: Do ústřicového ragú můžeme také přimíchat vařený řapíkový celer na kostičky nakrájený, k přípravě ragú můžeme také vzít místo omáčky bílé velouté omáčku bílou smetanovou nebo omáčku maltézskou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy