REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Úhoř s pikantní omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované špalíčky z úhoře, opečené na oleji, servírované s pikantní omáčkou.


Ingredience:
500 gmasa z úhoře
100 gementálu
100 gžampionů
100 goliv
2 ksstroužky česneku
1 kscibule
1 ksžloutku
0,5 lvývaru z masoxu
citronová šťáva
kmín
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Úhoře pokrájíme na 10 cm velké špalíčky, pokapeme je citronovou šťávou, osolíme, posypeme kmínem a necháme 1 hodinu odležet
2. Kostka masa opečeme na oleji doměkka a odstavíme
3. Na oleji na jiné pánvi orestujeme plátky cibule, přidáme 4 lžíce mouky, zamícháme a podlijeme vývarem, do vývaru dáme vařit pokrájené žampióny a olivy, vaříme asi 10 minut, pak ztlumíme oheň, nasypeme strouhaný sýr a mícháme až se sýr rozpustí
4. Omáčku zjemníme rozšlehaným žloutkem, přidáme 2 stroužky rozetřeného česneku, ochutíme pepřem a solí
5. Na talíři přelijeme kostky úhoře omáčkou a podáváme s opečenými nebo vařenými brambory.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy