REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Úhoř na zelenině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na špalíčky nakrájený úhoř, odležený ve víně, zprudka opečený na tuku, chvíli podušený spolu se zeleninou.


Ingredience:
500 gúhoře
2 dclčerveného vína
1 ksmrkve
1 kspórku
1/2 ksceleru
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Úhoře vykucháme a nakrájíme na 10 cm dlouhé špalíčky, maso osolíme, polijeme červeným vínem a necháme hodinku odpočinout
2. Odleželé, důkladně okapané špalíčky ryby opečeme na másle, vyndáme z pánve, na pánvi podusíme na nudličky pokrájený celer, mrkev a na kroužky pokrájený pórek
3. Opět podlijeme trochou vína až zelenina změkne, vrátíme zpět kousky úhoře a chvilku vše prohřejeme
4. Podáváme s bramborem a na talíři porce ryby přelijeme podušenou zeleninou.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy