Knedlíky z uzeného masa, žemlí a vajec.
Ingredience:
5 ks | žemlí |
2 ks | vajec |
100 g | vařeného uzeného masa |
70 g | hrubé mouky |
25 g | másla |
1,5 dl | mléka |
petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Žemle nakrájíme na malé kostičky
2. Na rozpáleném másle osmahneme nadrobno usekanou petrželku a promícháme ji se žemlovými kostičkami
3. Vejce rozšleháme se solí a mlékem, nalijeme na žemle, přidáme nadrobno nakrájené uzené maso, hrubou mouku a dobře promícháme
4. Z těsta utvoříme knedlíky a dáme je do vařící osolené vody
5. Po 3 minutách je nadzvedneme ode dna a uvaříme
6. Vařené knedlíky hned po vyjmutí propícháme dvouzubou vidlicí nebo rozkrájíme na půlky, aby nám odešla pára.