REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tyrolské knedlíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Knedlíky z uzeného masa, žemlí a vajec.


Ingredience:
5 ksžemlí
2 ksvajec
100 gvařeného uzeného masa
70 ghrubé mouky
25 gmásla
1,5 dlmléka
petrželka
sůl

Postup:

1. Žemle nakrájíme na malé kostičky
2. Na rozpáleném másle osmahneme nadrobno usekanou petrželku a promícháme ji se žemlovými kostičkami
3. Vejce rozšleháme se solí a mlékem, nalijeme na žemle, přidáme nadrobno nakrájené uzené maso, hrubou mouku a dobře promícháme
4. Z těsta utvoříme knedlíky a dáme je do vařící osolené vody
5. Po 3 minutách je nadzvedneme ode dna a uvaříme
6. Vařené knedlíky hned po vyjmutí propícháme dvouzubou vidlicí nebo rozkrájíme na půlky, aby nám odešla pára.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy