REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tymiánový losos s celerovým salátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Grilovaný losos potřený tymiánovou směsí, servírovaný se salátem připraveným z nudliček celeru smíchaných s teplou zálivkou ze zakysané smetany, dijonské hořčice, citronové šťávy a dalších ingrediencí.


Ingredience:
4 ksporce lososa
4 ksstroužků česneku
80 mlolivového oleje
2 lžičky mletého pepře
2 lžičky tymiánových lístků
mořská sůl
Na teplý celerový salát:
1 kgceleru
2 lžícecitronové šťávy
2 lžičkydijonské hořčice
240 mlzakysané smetany
125 mlsmetany ke šlehání
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Na celerový salát smícháme v rendlíku zakysanou smetanu, smetanu ke šlehání, citronovou šťávu a dijonskou hořčici
2. Podle chuti osolíme, opepříme a na slabém plameni zahříváme, přivedeme k varu a vaříme 3-4 minuty, aby byla směs krásně hladká
3. Pak vmícháme očištěný, na tenké nudličky nakrájený celer, chvíli prohřejeme, dáme stranou, ale udržujeme teplé
4. V misce smícháme na drobno nasekané lístky tymiánu, mletý pepř, oloupané, rozetřené stroužky česneku, sůl a olivový olej
5. Směsí potřeme lososa, z obou stran ho tři až pět minut grilujeme a podáváme společně s celerovým salátem.

Doporučení:

Můžeme podávat i s pečenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy