Recept z Řecka na zeleninovou přílohu podávanou za studena.
Ingredience:
600 g | malých tykviček |
3 ks | rajčat |
2 ks | feferonek |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | bobkového listu |
1/2 ks | citrónu |
3 lžíce | oleje |
koriandr | |
tymián | |
sůl |
Postup:
1. Z opláchnutých tykviček odřízneme oba konce, nakrájíme je na plátky, osolíme a necháme na cedníku odkapat
2. Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme a nadrobno nakrájíme
3. Rozetřený česnek, očištěné, drobně nakrájené feferonky, olej, jeden a půl decilitru vody, citrónovou šťávu, bobkový list, tymián, koriandr a sůl přivedeme k varu
4. Přidáme nakrájená rajčata, tykvičky a dusíme vše doměkka
5. Podáváme studené.