REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tzatziki

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jogurtový dresink smíchaný se strouhanou okurkou, proslavený po celém světě.


Ingredience:
500 ghustého bílého jogurtu (ideálně řeckého typu)
1 lžícecitronové šťávy
3 lžíceolivového oleje
2 ksstroužky česneku
2 ksvelké salátové okurky
2 lžičkyocta
1/2 lžičkybílého pepře
1 lžičkakoření na tzatziky (ideálně originál z Řecka)
pár snítek čerstvého kopru
sůl dle potřeby a chuti

Postup:

1. Okurky oloupeme, zbavíme jader, trochu osolíme a necháme cca 20 minut “vypotit”, přebytečnou vodu slijeme a ještě okurky vymačkáme
2. Do jogurtu dáme olej, rozmačkaný česnek, nasekaný kopr, všechno koření a promícháme
3. Poté přimícháme do okurek a podle potřeby dochutíme
4. Dáme vychladit, pak podáváme ke grilovanému nebo pečenému masu.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy