REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarůžky v kyselém nálevu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z mnoha variant nakládání tvarůžků.


Ingredience:
400 golomouckých tvarůžků
4 ksčervené cibule nakrájené na kolečka
1 kssvazku nasekané pažitky
1 lžičkacukru
1,5 dlbílého vína
1,5 dlpřevařené vody
0,75 dlolivového oleje
0,75 dl8% octa
mletý pepř
kmín
sůl

Postup:

1. Víno, vychladlou převařenou vodu, ocet a olej smícháme
2. Přidáme cukr, sůl a nálev mícháme tak dlouho, dokud se cukr a sůl zcela nerozpustí
3. Do uzavíratelné sklenice vrstvíme střídavě nakrájenou cibuli a tvarůžky, sypeme je vrstvou nakrájené pažitky a poprášíme pepřem a kmínem
4. Pokračujeme až do vyčerpání surovin
5. Vše zalijeme nálevem a v chladu a temnu necháme 2-3 dny odležet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy