Zdravé karbanátky z měkkého tvarohu, salámu, vajíček, česneku a dalších ingrediencí.
Ingredience:
300 g | měkkého salámu |
250 g | měkkého tvarohu |
120 g | strouhanky |
1 lžička | paprikové vegety |
1/2 lžičky | grilovacího koření |
3 ks | stroužky česneku |
2 ks | vajec |
1 ks | cibule |
čerstvá majoránka | |
sůl | |
Na obalení: | |
150 g | strouhanky |
2 lžíce | hladké mouky |
2 ks | vajec |
olej na smažení |
Postup:
1. Do větší mísy dáme najemno nakrájený salám, přidáme tvaroh, nadrobno nakrájenou cibuli, utřený česnek, rozklepnuté vejce, nasekanou čerstvou majoránku a koření. Podle potřeby přisypeme strouhanku a vše dobře promícháme
2. Z hmoty vytvarujeme malé karbanátky, které nejdříve obalíme v hladké mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance
3. Na rozpáleném oleji zvolna karbanátky po obou stranách osmažíme.
Podáváme s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.
Poznámka:Místo čerstvé majoránky můžeme použít sušenou.