REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohové karbanátky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zdravé karbanátky z měkkého tvarohu, salámu, vajíček, česneku a dalších ingrediencí.


Ingredience:
300 g měkkého salámu
250 g měkkého tvarohu
120 g strouhanky
1 lžička paprikové vegety
1/2 lžičkygrilovacího koření
3 ksstroužky česneku
2 ksvajec
1 kscibule
čerstvá majoránka
sůl
Na obalení:
150 gstrouhanky
2 lžícehladké mouky
2 ksvajec
olej na smažení

Postup:

1. Do větší mísy dáme najemno nakrájený salám, přidáme tvaroh, nadrobno nakrájenou cibuli, utřený česnek, rozklepnuté vejce, nasekanou čerstvou majoránku a koření. Podle potřeby přisypeme strouhanku a vše dobře promícháme
2. Z hmoty vytvarujeme malé karbanátky, které nejdříve obalíme v hladké mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance
3. Na rozpáleném oleji zvolna karbanátky po obou stranách osmažíme.

Doporučení:

Podáváme s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.

Poznámka:

Místo čerstvé majoránky můžeme použít sušenou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy