REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Úsporné pivní karbanátky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Karbanátky z mletého masa, vloček, vejce, cibule a sýra, usmažené na oleji dozlatova.


Ingredience:
300 gmletého masa (hovězí + vepřové)
200 govesných vloček
150 gplísňového sýra (niva, rokfór)
200 mlpiva
2 lžícesekané petrželky
4 ksstroužků česneku
1 ksvejce
1 kscibule
1/2 kostkybujónu
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Ve vlažném pivu rozpustíme půl kostky bujónu, nalijeme vše na ovesné vločky a necháme je nabobtnat
2. Mleté maso promícháme s nastrouhaným plísňovým sýrem, oloupanou, na drobno nakrájenou cibulí, spojíme vše vajíčkem, do kterého jsme zašlehali oloupané, utřené stroužky česneku, sůl a mletý pepř
3. Nakonec přidáme vločky, na drobno nasekanou petrželku, vše dobře promícháme a vytvoříme karbanátky, které usmažíme zvolna na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova.

Doporučení:

Podáváme k omáčkách nebo s bramborovou kaší jako samostatné jídlo.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy