Karbanátky z mletého masa, vloček, vejce, cibule a sýra, usmažené na oleji dozlatova.
Ingredience:
300 g | mletého masa (hovězí + vepřové) |
200 g | ovesných vloček |
150 g | plísňového sýra (niva, rokfór) |
200 ml | piva |
2 lžíce | sekané petrželky |
4 ks | stroužků česneku |
1 ks | vejce |
1 ks | cibule |
1/2 kostky | bujónu |
mletý pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Ve vlažném pivu rozpustíme půl kostky bujónu, nalijeme vše na ovesné vločky a necháme je nabobtnat
2. Mleté maso promícháme s nastrouhaným plísňovým sýrem, oloupanou, na drobno nakrájenou cibulí, spojíme vše vajíčkem, do kterého jsme zašlehali oloupané, utřené stroužky česneku, sůl a mletý pepř
3. Nakonec přidáme vločky, na drobno nasekanou petrželku, vše dobře promícháme a vytvoříme karbanátky, které usmažíme zvolna na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova.
Podáváme k omáčkách nebo s bramborovou kaší jako samostatné jídlo.