REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohová bábovka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečená bábovka z tvarohu, mouky, másla a dalších ingrediencí.


Ingredience:
250 gpolohrubé mouky
250 gměkkého tvarohu
190 gmásla
150 gmoučkového cukru
100 grozinek
3 lžícekysané smetany
1/2 kssáčku prášku do pečiva
4 ksvajec
nastrouhaná kůra z 1 citronu
moučkový cukr na posypání

Postup:

1. Rozměklé máslo utřeme s moučkovým cukrem a žloutky do hladké pěny
2. Pomalu vmícháme měkký tvaroh, přisypeme prosátou polohrubou mouku s práškem do pečiva, citronovou kůru a rozinky
2. Nakonec vmícháme smetanu a tuhý sníh z bílků
3. Těsto dáme do silikonové formy a pečeme v předehřáté troubě při 170 °C dozlatova (asi 45 minut)
4. Ještě horkou bábovku pocukrujeme moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy