REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohánky ve tvaru kytičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladké buchtové těsto naplněné tvarohovou náplní, vytvarované do tvaru kytiček, nakonec upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
Na těsto:
500 ghladké mouky
120 gkrupicového cukru
60 gmásla
20 gvanilkového cukru
20 gdroždí
1 ksžloutku
1 ksvejce
2,5 dclmléka
špetka soli + máslo na vytření pekáče a první potření buchet
Na potření na závěr:
2 lžícerozehřátého másla
1 lžícerumu
moučkový cukr na posypání
Na tvarohovou náplň:
250 gtvarohu
1 lžícerozinek
1 ksžloutku
rum
citronová kůra a šťáva
vanilkový a krystalový cukr dle chuti

Postup:

1. Do větší mísy prosejeme mouku, uděláme v ní důlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, zalijeme trochou vlažného mléka, zakryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek
2. K vzejitému kvásku přidáme zbytek vlažného mléka spolu s rozpuštěným máslem, vejce, žloutek, sůl a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí na mísu
3. Poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme kynout alespoň 1 hodinu
4. Z vykynutého těsta vyválíme na pomoučené pracovní ploše hada, toho rozkrájíme na jednotlivé dílky, které naplníme tvarohovou náplní, dobře uzavřeme, zploštíme a nařízneme od středu do krajů na 7 trojúhelníčků (střed musí zůstat nenakrojený!), každý trojúhelníček pak opatrně v jednom směru otočíme, takže se nám objeví náplň a okraj těsta, vytvoříme tak květiny
5. Vytvarované tvarohánky klademe do pekáče vymaštěného máslem, raději dost od sebe, aby se nám vzájemně neslepily, můžeme je potřít máslem
6. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C dozlatova
7. Ještě teplé tvarohánky potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem
8. Necháme vychladnout, na talíři květy ještě pocukrujeme moučkovým cukrem.

Příprava náplně:
Tvaroh smícháme s rozinkami, žloutkem, oběma cukry, citronovou kůrou, maličko zastříkneme citronovou šťávou a rumem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy