REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohánky ve tvaru kytičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladké buchtové těsto naplněné tvarohovou náplní, vytvarované do tvaru kytiček, nakonec upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
Na těsto:
500 ghladké mouky
120 gkrupicového cukru
60 gmásla
20 gvanilkového cukru
20 gdroždí
1 ksžloutku
1 ksvejce
2,5 dclmléka
špetka soli + máslo na vytření pekáče a první potření buchet
Na potření na závěr:
2 lžícerozehřátého másla
1 lžícerumu
moučkový cukr na posypání
Na tvarohovou náplň:
250 gtvarohu
1 lžícerozinek
1 ksžloutku
rum
citronová kůra a šťáva
vanilkový a krystalový cukr dle chuti

Postup:

1. Do větší mísy prosejeme mouku, uděláme v ní důlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, zalijeme trochou vlažného mléka, zakryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek
2. K vzejitému kvásku přidáme zbytek vlažného mléka spolu s rozpuštěným máslem, vejce, žloutek, sůl a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí na mísu
3. Poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme kynout alespoň 1 hodinu
4. Z vykynutého těsta vyválíme na pomoučené pracovní ploše hada, toho rozkrájíme na jednotlivé dílky, které naplníme tvarohovou náplní, dobře uzavřeme, zploštíme a nařízneme od středu do krajů na 7 trojúhelníčků (střed musí zůstat nenakrojený!), každý trojúhelníček pak opatrně v jednom směru otočíme, takže se nám objeví náplň a okraj těsta, vytvoříme tak květiny
5. Vytvarované tvarohánky klademe do pekáče vymaštěného máslem, raději dost od sebe, aby se nám vzájemně neslepily, můžeme je potřít máslem
6. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C dozlatova
7. Ještě teplé tvarohánky potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem
8. Necháme vychladnout, na talíři květy ještě pocukrujeme moučkovým cukrem.

Příprava náplně:
Tvaroh smícháme s rozinkami, žloutkem, oběma cukry, citronovou kůrou, maličko zastříkneme citronovou šťávou a rumem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy