REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tuňákové rizoto se šmakounem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rizoto se sterilizovaným hráškem, kukuřicí, naťovou cibulkou, sušenými rajčaty, česnekem a přírodním šmakounem.


Ingredience:
1,5 hrnkunejlépe kulatozrnné rýže
200 gpřírodního šmakouna
5 lžicnaložených kukuřičných zrn
5 lžicnati z jarní cibulky
5 lžicsterilovaného hrášku
2 lžícenasekaných sušených rajčat
1 kskonzerva tuňáka (180 g)
1 ks stroužku česneku
čerstvá petrželová nať
parmazán
tymián
pepř
sůl
Podle potřeby:
horký zeleninový vývar
olivový ole
Podle chuti:
1 lžícestudeného másla

Postup:

1. Suchou rýži osmahneme na dvou lžících olivového oleje, pak přidáme dvojnásobné množství vody, co je rýže
2. Osolíme a přivedeme k varu
3. Zmírníme plamen, rýži zakryjeme pokličkou a za občasného míchání vaříme, až bude na skus
4. Mezi tím na troše oleje zpěníme bílou část jarní cibulky, pak přidáme nastrouhaného šmakouna
5. Když se zarestuje, tak i sušená rajčata, tuňáka, ze kterého jsme slili tekutinu, a na plátky pokrájený česnek
6. Dochutíme tymiánem. Krátce osmahneme a odstavíme (udržujeme v teple)
7. Do hotové rýže vmícháme směs šmakouna a kukuřičná zrna, podle potřeby přidáme trochu horkého zeleninového vývaru a osolíme
8. Úplně nakonec zasypeme petrželkou a vmícháme máslo
9. Opatrně zamícháme, až se se směs krásně spojí
10. Podáváme posypané parmazánem.

Doporučení:

(1 hrnek = 230 ml)

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.Nevíte, co je Šmakoun, z čeho se vyrábí a jak z něj vařit? Navštivte stránky: www.smakoun.eu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy