REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tuňáková jemná polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka s tuňákem, pórkem, slaninou a brambory. Zjemněná smetanou na vaření a podávaná s opečenou bagetkou či toasty.


Ingredience:
180 gkonzervy tuňáka v oleji
30 ganglické slaniny
1,5 lhorkého kuřecího vývaru
100 mlsmetany ke šlehání
2 ksvětších oloupaných brambor
1 ksmenší cibule
2 lžícepórku
1 lžíceolivového oleje
bílý pepř
sůl

Postup:

1. Na oleji zpěníme cibulku nakrájenou nadrobno a současně opečeme slaninu
2. Když obojí zrůžoví, přidáme tuňáka (slijeme olej, který již nepoužijeme, ale pokud je konzerva ve vlastní šťávě, přidáme šťávu do vývaru)
3. Chvíli smažíme a pak zalijeme horkým vývarem, do kterého přidáme brambory nakrájené na menší kostky
4. Když změknou, přidáme pórek , přilijeme smetanu, osolíme a opepříme dle chuti a odstavíme
5. Přidáme pórek nakrájený na tenká kolečka (nebo jarní cibulku), a již nevaříme.

Doporučení:

Podáváme s lehce opečenými toasty nebo bagetkami. Polévku můžeme posypat oblíbeným sýrem.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy