Osmahnuté nudličky hovězího masa podušené na cibulovém základě spolu s kořením a pivem doměkka.
Ingredience:
600 g | hovězího předního (kližky) |
400 ml | černého piva |
2 lžičky | škrobové moučky |
1 lžička | vinného octa |
2-3 ks | roztlučeného hřebíčku |
2 ks | cibule |
1 ks | bobkového listu |
mletý pepř | |
mletá sladká paprika | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Hovězí maso očistíme, nakrájíme na nudličky, obalíme v mleté sladké paprice a prudce osmahneme na rozehřátém oleji, ve kterém jsme orestovali oloupané na drobno nakrájené cibule
2. Přidáme bobkový list, tlučené hřebíčky, osolíme, opepříme, zalijeme vinným octem, černým pivem a dusíme pod pokličkou doměkka
3. Nakonec přidáme škrobovou moučku a vaříme do zhoustnutí.
Podáváme s vařenou rýží.